PROJEKT BIO-BRENSTOFF GMBH

Objekt: Reakcijsko-hladilno in filtracijska enota dimnih plinov

Za podjetje Bio-Brennstoff GmbH, ki je del koncerna Baumit GmbH, smo projektirali, izdelali in montirali napravo za čiščenje vročih dimnih plinov, ki nastajajo pri uplinjanju biomase in odpadkov. Naprava je sestavljena iz dveh delov: reakcijskega hladilnega stolpa in vrečastega filtra. V reakcijsko hladilnem delu se z gašenim apnom (kalcijevim hidroksidom) in aktivnim ogljem kemično in fizikalno odstranjujejo komponente dimnih plinov kot so žveplovi oksidi, fluorovodikova in klorovodikova kislina, težke kovine in večji prašni delci. V filtracijskem delu se izločijo še preostali manjši zdravju nevarni trdni delci. Obe čistilni enoti dimnih plinov smo izdelali v kompaktni obliki na skupnem zbirnem lijaku z vijačnim transportom zbranega nevarnega materiala. Opremo smo montirali v Avstriji.

PROJEKT GORENJE KOLIČEVO

Objekt: Filter vročih dimnih plinov

V sklopu postavitve nove kogeneracije na lesne sekance na objektu Količevo Karton smo projektirali, detajlno načrtovali, proizvedli, montirali in zagnali prilagojen filter vročih dimnih plinov. Dvoprekatni filter višine 10 metrov, širine 5 metrov in dolžine 8 metrov je postavljen kot samostojna enota za zmanjševanje emisij trdnih delcev v dimnih plinih do 180°C. Filter je vrečaste izvedbe s pnevmatsko regeneracijo vreč. Projekt je bil izveden v sistemu »na ključ«.

Objekt: Polžni transporterji za lesne sekance,

V sklopu postavitve nove kogeneracije smo poleg izvedbe kovinske konstrukcije notranjega skladišča lesnih sekancev na objektu Količevo Karton načrtovali, izdelali in montirali tudi 8 večjih polžnih transporterjev različnih konstrukcijskih oblik. Polžni transporterji so namenjeni transportu materiala v notranjem skladišču materiala in doziranju goriva lesnih sekancev do kotla. Polžni transporterji so izvedeno namensko za to aplikacijo.

Objekt: Pnevmatski transport peska

V sklopu izvedbe kotla lesne biomase na principu fluidiziranega sloja je potrebno v proces neprekinjeno dovajati pesek za izboljšanje izgorevanja, zato smo dogradili sistem za oskrbo s peskom. Poleg silosa, rotacijskega doziranja in vijačnega transporterja peska smo izdelali tudi linijo pnevmatskega transporta od silosa do kotla. Pri tem projektu smo projektirali in načrtovali izvedbo vseh teh komponent, jih proizvedli v našem podjetju ter jih nato tudi montirali na terenu.

Delovni čas

PON-PET: 6:00 - 14:00

SOB: Zaprto

NED: Zaprto

O podjetju

Venturia d. o. o.

Ajdovska cesta 2,

Bohinjska Bistrica 4264

Slovenija

© 2020 Venturia d. o. o.